Kunsthalexpo: Aboutaleb: burgemeester / burgervader – Salih Kiliç – 7 september tot 15 december 2024

Salih Kiliç, Burgemeester Aboutaleb, Stadhuis Rotterdam, fotosessie voor portretten van college van B en W, 25 juni 2019
Burgemeester Aboutaleb samen met Said Kasmi (Wethouder Onderwijs, Cultuur & Toerisme ) en Pieter Bas Simons (Manager Bestuurscommunicatie) die ervoor zorgen dat de ambtsketen goed zit voor de foto.

Geïnspireerd door Pete Souza, de fotograaf die Barack Obama tijdens zijn presidentschap volgde, heeft fotograaf Salih Kiliç twee jaar lang zijn camera gericht op de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Hij volgt deze invloedrijke bestuurder vanaf 2018 tot het uitbreken van de coronapandemie tijdens al zijn dagelijkse werkzaamheden. De tentoonstelling Aboutaleb: burgemeester/burgervader in de Kunsthal geeft met ruim dertig foto’s een veelzijdige en intieme inkijk in het werkende leven van een van de langst zittende burgemeesters van Nederland.

8. Salih Kiliç, Burgemeester Aboutaleb, Stadhuis
Rotterdam, 7 december 2019
Burgemeester Aboutaleb samen met een groep kinderen bij het ontsteken van de kerstboomverlichting op de Coolsingel.
2. Salih Kiliç, Burgemeester Aboutaleb, boekhandel
Donner, Rotterdam, 7 juni 2019

Burgemeester Aboutaleb tijdens de drukbezochte signeersessie van zijn poëziebloemlezing ‘Lees!’

Geboren in Den Haag met Turks-Koerdische en Limburgse roots groeit Salih Kiliç (1986) op met een gemengde identiteit. Deze identiteit leert hem zich telkens aan te passen om zich zo overal welkom en thuis te kunnen voelen. Zijn werk als documentaire-fotograaf gaat dan ook over de grote diversiteit aan verhalen die onze maatschappij bezit en soms verscholen liggen in omgevingen en groepen die niet voor iedereen even toegankelijk zijn of gevonden worden. 

Met zijn documentaireserie van Ahmed Aboutaleb, de eerste Nederlandse burgemeester van Marokkaanse afkomst, wil Kiliç het belang van transparantie in de democratie onderstrepen, een transparantie die soms onder druk staat door veiligheidsvoorschriften, voorlichters en het huidige politieke klimaat.