Stekker uit Nationale Vuurwerk: geen vuurwerkshow meer bij Erasmusbrug tijdens jaarwisseling

fireworks, show, pyrotechnics
Photo by Erad on Pixabay

Wie nog een keer van het Nationale Vuurwerk wil genieten, moet dat komende jaarwisseling doen. De show bij de Erasmusbrug, maar ook die in Nesselande en Hoek van Holland worden wegbezuinigd. Voor het kindervuurwerk op de Kop van Zuid in Rotterdam is het ook over en uit.

Oproepen van oppositiepartijen aan het college om de shows te behouden, zijn weggestemd door de coalitiepartijen. Komende jaarwisseling zijn er nog wel vuurwerkshows voor de tienduizenden bezoekers, maar daarna is het voorbij.

De gemeenteraad sprak in de laatste week voor de politieke zomervakantie twee lange dagen over de Voorjaarsnota, de aangepaste begroting voor dit jaar en de jaren daarna. Rotterdam heeft te maken met forse financiële tegenvallers, onder meer vanwege de sterk gestegen kosten voor jeugdzorg, de WMO en bijstandsuitkeringen.

Om harde bezuinigingen of verhoging van gemeentelijke lasten voor de Rotterdammers en het bedrijfsleven te voorkomen, haalt het college 100 miljoen euro uit de reserves die zijn gevuld met de verkoopopbrengsten van Eneco.

Het energiebedrijf leverde Rotterdam vier jaar geleden ruim 1,3 miljard euro op. Toch moeten er nog steeds jaarlijks tientallen miljoenen euro’s minder uitgegeven worden.