Thuisplusflats voor toekomstbestendige zorg

Thuisplusflat Mazesteijn © Apple Maps

We vinden het belangrijk dat onze bewoners prettig wonen, ook op oudere leeftijd. Met zorg, voorzieningen en activiteiten dichtbij huis. Een prettig thuis met een plus. Zo’n thuis wordt een Thuisplusflat genoemd, een initiatief van de gemeente Rotterdam in samenwerking met woningcorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties. In totaal zijn er nu twintig Thuisplusflats in Rotterdam. Ook twee van onze woongebouwen voor 55-plussers maken nu deel uit van de Thuisplusflat-familie, namelijk Oostmolensteyn op het Oostplein en Mazesteyn aan de Watermolenweg.

Langer zelfstandig thuis wonen

De gemeente Rotterdam startte in 2021 met de Thuisplusflats. Dit initiatief zorgt ervoor dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, met de zekerheid van zorg dichtbij. Elke Thuisplusflat heeft één vaste zorgorganisatie. Voor onze bewoners in Oostmolensteyn en Mazesteyn is dat Aafje.

Renske Zwart, directeur Wonen van Havensteder: “Een prettig thuis voor ouderen gaat verder dan wonen alleen. Daar is ook zorg en welzijn voor nodig, dicht bij huis. Daarom zijn we ontzettend blij met de Thuisplusflats en het vaste zorgteam van Aafje. Wij blijven het aanspreekpunt voor wonen, en Aafje is er voor de bewoners die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst.”

Stephan Burger, directeur Aafje Hulpthuis: “Dankzij de vaste zorgteams in onze Thuisplusflats kunnen bewoners rekenen op vertrouwde gezichten en hoogwaardige zorg. We zijn trots op de samenwerking met de gemeente Rotterdam en de woningcorporaties om dit belangrijke project te realiseren.”

© EenVandaag over ThuisPlusflat – november 2022