Havensteder en Slimme Huizenfabriek bouwen 161 sociale huurappartementen in Capelle aan den IJssel

© Havensteder – Fascinatio is de jongste wijk van Capelle aan den IJssel en bestaat sinds 2001. De meeste mensen wonen nu in het centrum van de wijk, waar duurdere woningen staan. De steun van de provincie Zuid-Holland en het Rijk zorgt voor meer betaalbare sociale huurwoningen in de wijk.

Samen met Plegt-Vos en de architecten van KAW bouwen we snel en duurzaam aan 161 sociale huurappartementen in de wijk Fascinatio in Capelle aan den IJssel. Kant-en-klare onderdelen uit de Slimme Huizenfabriek van Plegt-Vos maken de woningen energiezuinig en zorgen voor een snelle bouw. Ook komt er een binnentuin die geschikt is voor de verandering van het klimaat. De eerste 66 appartementen leveren we naar verwachting in het voorjaar van 2025 op. De overige 95 appartementen volgen in het voorjaar van 2026.[…]

Duurzame bouw met vooraf gemaakte elementen

Plegt-Vos bouwt de nieuwe woningen in Fascinatio grotendeels met vooraf gemaakte elementen uit de Slimme Huizenfabriek. Het gebruik van kant-en-klare badkamers en gevels bespaart tijd en is duurzaam. De sociale huurwoningen zijn verdeeld over 2 woongebouwen met elk 33 3-kamerwoningen en 1 woongebouw met 28 2-kamerwoningen. Een 3e blok heeft 2-, 3- en enkele 4-kamerwoningen en telt 9 verdiepingen. Alle 161 appartementen zijn energiezuinig en duurzaam. We verwarmen de woningen met stadswarmte. De combinatie van mechanische ventilatie en warmteterugwinning zorgt voor een gezond binnenklimaat. Ook krijgen alle woningen een systeem om de temperatuur te verlagen. Zonnepanelen op het dak zorgen voor duurzame energie.