FORMATIE: Uitnodiging aan Kamervoorzitter Bosma voor slavernijherdenking ingetrokken

chain, rusty chain, rust
Photo by LeoNeoBoy on Pixabay

De extreem-rechtse Kamervoorzitter bleek te onwillig, te dom of te immoreel (of was t een combi?) om zijn onnozele en flink bedoelde eerdere uitspraken over slavernij te ‘recenseren’ (modieus woordgebruik van partijgenoten).

His Master’s Voice, dezelfde die zich bereid toonde tot het worden van ‘de premier van alle Nederlanders’, deed een zwakke poging om zijn omvolkingscompaan te hulp te schieten.

Als een echte slavenhouder die ‘zijn’ gekochte waar wil intimideren en afstraffen schreeuwde hij op X: „Ik wil anders maandag wel naar Amsterdam gaan en daar speechen hoor. Ze zullen gaan hunkeren naar onze Voorzitter.”

t Gaat hier nota bene om de intellectuele (?) bovenlaag van een extreem-rechtse eenmenspartij.

De uitnodiging aan Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV) om aanwezig te zijn bij de herdenking van het slavernijverleden op 1 juli is ingetrokken. Dat meldt NOS op basis van een gesprek met Linda Nooitmeer, voorzitter van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Persbureau ANP meldt hetzelfde na bevestiging van de woordvoerder van Bosma. De Kamervoorzitter en Nooitmeer gingen woensdag in Den Haag in gesprek over zijn mogelijke aanwezigheid bij de herdenking.