Studenten TU Delft mogen openbare weg op met zelfgebouwde waterstofauto

© ECO-RUNNER TEAM DELFT
© ECO-RUNNER TEAM DELFT

Studenten van de TU Delft mogen voor het eerst de openbare weg op met een zelfgebouwde waterstofauto. Na verschillende tests heeft de zogenoemde Eco-Runner XIV goedkeuring gekregen van de RDW.

“Dit betekent dat wij een officieel nummerbord van de RDW ontvangen”, laat Isabel Zijlmans van studententeam Eco-Runner weten.

De toestemming van de RDW was onmisbaar voor de plannen van het team. De studenten willen volgende week maandag een wereldrecord vestigen door rondjes te rijden langs de Friese elf steden.

Ze hebben berekend dat het mogelijk moet zijn om op 1,45 kilo waterstof een afstand van 2.056 kilometer af te leggen. Dat zou een flinke aanscherping zijn van het huidige record. Dat staat namelijk op 1.360 kilometer op de openbare weg op één tank waterstof en is in handen van het grote Toyota.

Het studententeam heeft al vaker wereldrecords gevestigd, maar nog nooit met een auto die de gewone weg op mag. Het team wil met de compacte Eco-Runner XIV laten zien dat veiligheid en efficiëntie goed kunnen samengaan.