Havensteder: Huurdersacademie, de overlegwet

© Havensteder – Havensteder Huurdersacademie – Overlegwet – juni 2024

Afgelopen maandag vond er weer een inspirerende bijeenkomst plaats vanuit Havensteder: de huurdersacademie. Deze academie organiseren we twee keer per jaar, met als doel onze huurdersvertegenwoordigers nog beter toe te rusten voor hun belangrijke rol binnen de wereld van woningcorporaties. Het was een fijne bijeenkomst waarin theorie en praktijk hand in hand gingen.

In het eerste deel van de dag lag de focus op de theorie. We boden onze huurdersvertegenwoordigers inzicht in de Overlegwet. Dit was niet alleen bedoeld om hen te informeren, maar vooral om hen te versterken in hun belangenbehartiging van onze huurders. De inbreng van huurdersvertegenwoordigers wordt immers steeds belangrijker en ze zitten steeds vaker als gelijkwaardige partijen aan tafel bij strategische besprekingen.

Het tweede deel van de bijeenkomst stond in het teken van praktijkvoorbeelden. Door middel van diverse casussen kregen de deelnemers de kans om hun opgedane kennis direct toe te passen. Dit hands-on gedeelte bleek bijzonder waardevol; het bood niet alleen de mogelijkheid om theorie in de praktijk te brengen, maar ook om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Bij Havensteder zien we het als onze taak om huurdersvertegenwoordigers te faciliteren in hun ontwikkeling. Dit doen we niet alleen door middel van de huurdersacademie, maar ook door uitgebreide toelichting en uitleg te geven en door budget beschikbaar te stellen voor bewonersondersteuning.