OPNIEUW RELEVANT – VERKEERSVEILIGHEID: Hoe dwing je Rotterdammers langzamer te rijden?

Traffic incident, Theobald’s Road” by duncan is licensed under CC BY-NC 2.0

Verkeersveiligheid In Rotterdam wordt de maximumsnelheid in de meeste straten verlaagd van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer, om de veiligheid te vergroten. Hoe krijg je de automobilist zo ver dat hij zich daaraan houdt?

Maximumsnelheid van 50 naar 30 kilometer per uur in Rotterdamse straten: is dat wel zo’n goed idee?

In maar liefst 115 Rotterdamse straten gaat de snelheid van 50 naar 30 kilometer per uur, en daar vinden Rotterdammers wel wat van. Verslaggever Antti Liukku is benieuwd naar jouw mening: een goed idee en belangrijk voor de verkeersveiligheid? Of weer een voorbeeld van automobilistje pesten?

De maximumsnelheid wordt fors verlaagd in drukke straten waar veel mensen wonen of waar winkels, restaurants en cafés zijn gevestigd. Op die plekken is de verkeerssituatie zo onveilig dat er snel iets moet veranderen, vindt de gemeente. Volgens wethouder Vincent Karremans wordt het verkeer op deze wijze ‘voor iedereen veiliger en overzichtelijker’. Zo blijkt uit onderzoek dat het aantal verkeersslachtoffers met een kwart tot een derde omlaag gaat op plekken waar auto’s 30 in plaats van 50 rijden.