Niet meer naar het einde van de pier en terug; Noorderpier Hoek van Holland gaat dicht

Zonnende mensen op het strand van Hoek van Holland met De Seinpost, Nieuwe Waterweg, Noorderpier en Noordzee 1961” by Anna (A.M.E.) de Ruijter is licensed under CC CC0 1.0

Wandelen over de Noorderpier in Hoek van Holland is er eind van deze maand niet meer bij. De pier wordt afgesloten. Reden daarvoor is de veiligheid van de mensen op de pier, meldt Rijkswaterstaat. De dorpsraad van Hoek van Holland is door het besluit overvallen.

“Een risico hoort bij het leven, joh”, zegt een voorbijganger op de pier tegen streekomroep WOS. De man vertelt dat hij wekelijks met de metro naar Hoek van Holland komt en over de pier wandelt: “Dan maken we een rondje en gaan we daar patat eten.” Een fietster snapt de afsluiting wel: “Het kan terecht zijn, niet iedereen kent het gevaar en water heeft heel veel kracht.”

De laatste 600 meter van de pier zijn binnenkort verboden terrein voor wandelaars en fietsers. Rijkswaterstaat heeft dit aan de gemeente Rotterdam laten weten. De dorpsraad Hoek van Holland heeft een afschrift van de brief en is zich ‘een hoedje geschrokken’.