FORMATIE: Nieuw kabinet doet middelvinger naar de Randstad

Middle finger 3” by Pogrebnoj-Alexandroff is licensed under CC BY-SA 3.0

De dag die je wist dat zou komen. PVV, VVD, NSC & BBB hebben een akkoord. Alles wordt beter. Volgens Geert Wilders gaat zelfs de zon vaker schijnen. En daar is iedereen blij mee, volgens Caroline van der Plas in ieder geval alle vissers.

Maar wat staat er nou precies? Laat ik vooropstellen: als je deze plannen vergelijkt met het PVV-verkiezingsprogramma, valt het mee. Het is alsof je bent voorbereid op een handgranaat, maar wegkomt met een klap in je gezicht. Het lijkt het vooral een hele lange, dikke, vette middelvinger naar de Randstad. Geen natuur, geen cultuur, maar frituur.

Extra geld voor leraren in de dure randstad, subsidies voor zonnepanelen, irritante natuurgebieden die landbouw in de weg zitten, Engels leren op je opleiding, daar gaan we allemaal lekker mee stoppen, met je havermelk. Dit akkoord toont haar ware aard in de uitzonderingen: de btw-verhoging op cultuur geldt niet voor de bioscoop, die voor hotels en pensions geldt niet voor campings. Dit is the revenge of the stacaravan. Het gaat er even niet om wat belangrijk is, of we eerder hebben afgesproken: maar waar we zin in hebben.